
Jeżeli lubicie pierogi ruskie a nie chce Wam się ich lepić zrobimy po prostu kotlety.
Musimy przygotować:
- ziemniaki
- ser twarogowy
- cebula
- bułka tarta
- jajka
- pieczarki
- śmietana
- marchew
- kapusta biała
- przyprawy: sól, pieprz
Ziemniaki obieramy, gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy. Ser mielimy . Kiedy ziemniaki i cebula przestygnie mieszamy je razem z serem. Dodajemy przyprawy , jajka oraz bułkę tartą. Wszystko to dokładnie mieszamy. Z wyrobionej masy formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Ukształtowanego kotleta smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Ogień nie powinien być zbyt duży , aby nie przypalić kotletów. Pieczarki, cebulę kroimy , wrzucamy na rozgrzany tłuszcz chwilę smażymy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Od czasu do czasu mieszamy. Kiedy cała woda z pieczarki wyparuje pomału wlewamy śmietanę , najlepiej 18 , ale my trzymamy się wersji fit i 12 to maks. Chwilę gotujemy, śmietana po połączeniu z pieczarkami powinna nam zgęstnieć. Sciągamy z ognia i posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Z marchewki i kapusty robimy surówkę.