
Dziś na naszym stole cateringu dietetycznego zagości sałatka z owocową królową jesieni i zimy czyli z gruszką.
Do jej zrobienia potrzebujemy niewielu produktów i czasu .
Zaczynamy:
- mix sałat
- dwie średnie gruszki
- garść orzechów włoskich
- 50 g sera z niebieska plesnią
oraz
- miód
- cytryna
- pieprz i sól
- oliwa
Sałatę układamy na talerzu. Gruszki myjemy, obieramy i kroimy na małe kawałki Orzechy prażymy na suchej patelni a ser kroimy w kostkę.
Na sałacie układamy gruszki, ser i orzechy. Polewamy sosem. Wszystkie składniki sosu czyli miód, sok z cytryny, oliwę, pieprz i sól mieszamy razem).
Prawda, że łatwe? Życzę smacznego.
Jeżeli mamy ochotę na sałatkę bardziej owocową to można dodać do tej winogrono.
Czy podoba Ci się nasza dieta Pudełkowa? wypróbuj jeden z zestawów testowych.